Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rahandusministeerium eitab euro-kriitikat

14. veebruar 2006, 17:11

Rahandusministeerium lükkab ümber agentuuri Bloomberg uudise, et Eesti ja Läti said hoiatuse, et euroga liitumine võib inflatsiooni pärast lükkuda.

Vastupidiselt Bloombergi uudisele, võime öelda, et tänasel ELi rahandusministrite kohtumisel tunnustasid Eestit konvergentsiprogrammi hinnangutes nii Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia kui ka Euroopa Majandus- ja rahanduskomitee esimees Xavier Musca, teatas Rahandusministeerium oma kommentaaris.

Euroopa Komisjoni poolt avalikustatud hinnangus Eesti konvergentsiprogrammile tunnustatakse Eesti eelarvepoliitikat ja märgitakse, et eelarve ülejäägid on aidanud oluliselt vähendada majanduse välist tasakaalustamatust, mis väljendub jooksevkonto puudujäägi vähenemises allapoole 10% taset. Hinnangus kiidetakse eraldi ka asjaolu, et Eestis on rahvastiku vananemisega seotud kulutused varakult arvesse võetud ning vananemisega seotud riskid riigi eelarvepoliitika jätkusuutlikkusele on seetõttu suhteliselt madalad.

Konvergentsiprogrammide arutelu ei puudutanud riikide eurovalmidust, vaid keskendus peamiselt stabiilsuse ja kasvu paktist tulenevatele riigi rahanduse näitajate hindamisele. Seega inflatsioonikriteeriumist rahandusministrite nõupidamisel eraldi juttu ei olnud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing