Edgar Savisaar: Eesti riik toetab Tallinki Silja Line`i ostu

15. veebruar 2006, 12:32

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar toetab AS Tallink Gruppi Silja Line acute;i ostjana, kuna sellest oleks Eesti majandusele otsene kasu.

“Kindlasti oleks Eestile kasulik, kui müügis oleva Silja Line acute;i ostaks Tallink – eriti veel seetõttu, et Tallink on orienteeritud tugeva väärtusahela loomisele,” ütles Savisaar. Tema sõnul on Tallink Grupp regiooni kõige mõjukam Eesti kapitalil põhinev rahvusvaheline ettevõte.

AS Tallink Grupp juhatuse esimees Enn Pant ütles, et Tallink kui Eesti majanduses olulist mõjujõudu omav ettevõte vajab eelkõige riigi mõistvat suhtumist ja oma ettevõtte huvide kaitset. „Tallink annab olulise osa Eesti SKTst,” lausus Pant.

AS Tallink Gruppi põhitegevusalaks on reisijate- ja kaubavedu Eesti - Soome ja Eesti – Rootsi vahelistel laevaliinidel. Tallinki viimase majandusaasta käive oli 4,1 miljardit krooni, aasta jooksul teenindas ettevõte kokku üle 3,2 miljoni reisija. AS-il Tallink Grupp on 12 laeva ning ettevõte opereerib hotelli Tallinna kesklinnas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing