Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saksa suurfirmade aktsiad on hetkel odavas väljamüügis

Annika Matson 16. veebruar 2006, 00:00

Mitmeid ostusoovitusi on viimasel ajal saanud Saksa turuväärtuselt suurim börsifirma Siemens. Saksa investeerimispanga Merck Finck & Co analüütik Theo Kitz värskendas oma soovitust Siemensi aktsiale viimati 14. veebruaril ja soovitas siis aktsiat osta.

Samal päeval soovitasid pikaajalise investeerimissihiga investoritel Siemensi aktsiat osta ka AktienEinblick.de analüütikud. Nemad põhjendasid oma soovitust sellega, et kuigi majandusaasta esimese kvartali kasum vähenes tugevasti, on uute tellimuste maht Aasias kasvanud ning lisaks on aktsia tänu uuele hinna ja kasumi suhtele (14) soodne ost.

Koguda soovitab Siemensi aktsiat Saksa investeerimispanga Independent Research analüütik Zafer Rüzgar. "Näen mobiilse andmeside turule kiiret kasvu," põhjendas analüütik. Tema määratud hinnasiht on 82 eurot. Hetkel kaubeldakse aktsiaga 76 euro tasemel.

Deutsche Banki analüütikud andsid 13. veebruaril ostusooviuse ka Saksa turuväärtuselt teise firma E.ONi aktsiale. Hinnasiht kergitati seniselt 99 eurolt 120 eurole. Hetkel kaubeldakse aktsiaga tasemel 92 eurot. Soodsamas valguses näeb analüütik aktsiat tänu energiahindade tõsule. Lisaks on firma jooksvaks aastaks ka lahedat dividendipoliitikat lubanud.

Merck Finck & Co analüütik Konrad Becker andis 9. veebruaril ostusoovituse Saksamaa suuruselt kolmandale börsifirmale, kindlustusettevõttele Allianz.

Saksa suuremate firmade indeksisse kuuluvad ka kahe panga - Deutsche Banki ja Commerzbanki aktsiad. Deutsche Bank sai oma viimase ostu-soovituse 13. veebruaril, mil firma suhtes näitas positiivsust Citigroup. Hinnasihiks kinnitati jätkuvalt 100 eurot. Hetkel kaubeldakse aktsiaga 90 euro tasemel.

Commerzbank sai eilse kauplemispäeva jooksul kaks uut soovitust. Saksa pank WestLB soovitas aktsiat osta ja uueks hinnasihiks sai 35 eurot. Hetkel kaubeldakse aktsiaga tasemel 29 eurot. Teise Saksa panga Landesbank Rheinland-Pfalz analüütik Olaf Kayser kinnitas, et ootab aktsialt turuga võrdset tootlust (marketperform).

Saksamaalt on kõneainet pakkunud ka autotootjate aktsiad. Pärast viimaste päevade tugevaid tõuse sattusid väärtpaberid kriitiliste analüüside tõttu müügisurve alla. Eile lõpetasid autotootjate Volkswageni, DaimlerChrysleri ja BMW aktsia päeva miinuses.

Suurima telekomifirma Deutsche Telekomi aktsia suhtes ollakse ettevaatlikud. Investeerimispanga Goldman Sachs analüütikud teatasid eile, et näevad aktsial turu- ja indeksitootlusest kehvemat arengut (underperform). Samas tõstsid analüütikud veidi kasumiootust. Varem oodati eelmise aasta kasumiks aktsia kohta 1,08 eurot, nüüd 1,09 eurot. Jooksva aasta varasem prognoos oli 0,95 ja uus 0,97 eurot. Eelmise aasta eest makstavaks dividendiks aktsia kohta ootavad analüütikud 0,71 eurot.

Lubatud ülevõtmiste ja investeeringute valguses ei ole oodata, et Deutsche Telekom teataks oluliselt üle turuootuste tulemused, seisis analüüsis.

Viimastel päevadel on Euroopa suuremate aktsiate tõusule kaasa aidanud optimism langevate naftahindade suhtes. "Tänu nafta hinna langemise uudistele on Euroopa aktsiaturgudele taas saabunud head päevad," ütles eile Bloombergile Milanos asuva Tradition Securitiesi maakler Riccardo Marzi.

DAX 30 on jõudnud oma viimase 4,5 aasta kõrgtasemele. Indeksi kõigi aegade rekordtase jääb 2001. aasta augustikuusse, mil indeks oli tasemel 8136,16 punkti.

Indeks alustas 1987. aasta 31. detsembril 1000 punkti tasemelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing