Täpsustus

Taavi Veskimägi 16. veebruar 2006, 00:00

Teisipäevane Äripäev on eksitavalt kirjutanud, nagu pakuksin ettevõtte tulumaksumääraks 20%. See pole nii. Ettevõtte tulumaksuna käsitletakse ikka maksu, mida võetakse ettevõtte iga-aastaselt kasumilt. Hetkel Eestis ettevõtte jaotamata kasumit ei maksustata ning eraisiku ja välisfirma väljavõetavaid dividende maksustatakse määraga 23%. Minu ettepanek on, et ettevõtte iga-aastaselt kasumilt tuleks edaspidi maksta tulumaksu 5%. Lisaks maksaksid ainult eraisikud dividendide väljavõtmisel 15%. Kahe numbri summa on tõepoolest 20%, kuid see pole ettevõtte tulumaks!

Äripäeva käsitluse kohaselt oleks hetkel kehtiv ettevõtte tulumaks 23%, mitte 0%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing