Sõnastik

ÄP 17. veebruar 2006, 00:00

tortellini
Itaalia ümmarguse kujuga täidisega pasta. Täidiseks võib olla hakkliha, spinat, sink, juust vm. On erinevaid nimekujusid: tortelli, tortelletti, tortellini, tortelloni, tortiglioni - need kõik on tuletatud torta'st (kook) ja seega lihtsalt koogikesed. Vene köök nimetab neidsamu asju pelmeenideks, kuigi klassikaline pelmeenikuju see just ei ole. Võimalik kodus teha, aga suhteliselt vaevane töö, eriti algajale. Kodutehtud pasta allub tegija soovidele alles pikema harjutamise järel. Tasub nautida heades restoranides.

ravioli
Sama, mis eelmine, täidetud pasta. Ainult kujult kandiline padjake. Suitsulõhega, jäneselihaga, spinati-juustuseguga - täidisevariante on palju. Jälle pelmeenide sugulased, meie menüüdes tõlgitakse pelmeenid tihtipeale Russian ravioli'deks.

tortilla
Maisijahust õhuke pannkook Ladina-Ameerika köögist. Selle nime panid põlisrahva traditsioonilisele roale Hispaania meresõitjad, kellele see meenutas nende omletti (Hispaanias on tortilla kartuli- või soolatursa täidisega omlett). Sõnatüvi on sama mis tortellinil - torta, kook.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing