Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

ÄP 5 aastat tagasi: Palgatõusuks ruumi veel küllalt

ÄP 21. veebruar 2006, 00:00

Kuigi eelmise aasta lõpuks tõusis Eesti keskmine palk võrreldes aastataguse ajaga kümnendiku võrra, ei karda ettevõtjad ja analüütikud, et Eesti kaotaks niipea oma eelise odava tööjõu näol, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Meil oli tootmistöölistel palgatõus eelmisel aastal umbes 10 protsenti, samas vähenes veidi inimeste arv," ütles rõivatootja, ASi Klementi juhatuse esimees Madis Võõras. "Sel aastal pole kavas mehaanilist palgatõusu, kuid plaanime veel inimeste arvu vähendada ja eks siis jääjad saavad veidi juurde."

Teki- ja padjatootja, ASi Toom Tekstiil tegevdirektor Illimar Toom ütles, et need ettevõtted, kes ka tooteid arendavad, ei peaks küll kartma, et nende konkurentsivõime palgatõusu tõttu väheneb. "Me oleme juba 1998. aastast igal aastal 9 protsendi ringis palku tõstnud ja ei näe põhjust, miks ei võiks palgatõus selgi aastal tulla," ütles Toom.

Hetkeseis: Head tööjõudu ei pruugi jätkuda ka soliidse palgapakkumise juures. Palgakasv nähtavasti jätkub, kuna erinevused ELi sees tahes-tahtmata vähenevad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing