Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Urva Estonian Airi kahjumist hämmastunud

Liis Kängsepp 22. veebruar 2006, 00:00

Estonian Airi praeguste juhtide sõnul taheti lihtsalt näidata, kui hästi läheb otseselt lendamisega seotud tegevus.

Üleeilsel pressikonverentsil jagas Estonian Air ajakirjanikele laiali materjalid, kus näidatakse, kuidas 2004. aastal teenis ettevõte kahjumit. Asepresident Mart Relve selgitas eile, et tegemist on ainult oma põhitegevusest - lennundusest - teenitud kahjumiga. Kokkuvõttes oli ettevõte 2004. aastal tänu erakorralistele sissetulekutele kasumis.

"Kedagi ei huvita, kas Estonian Airil on miljardite väärtuses kinnisvara, millega kasumit hoida. Meil ei ole seda," ütles Relve. "Seal tabelis ei ole ärikasum. See, kas me oleme midagi müünud või ostnud, ei tohiks kedagi huvitada. Kui tegemist ei ole just lennukitega."

Aasta eest Estonian Airis töö lõpetanud Erki Urvas tekitab selliste numbrite näitamine aga hämmastust. Eile Äripäevaski ilmunud tabelis seisab, et Estonian Air teenis 2004. aastal 8,7 mln krooni kahjumit ja mullu 55,1 mln krooni kasumit.

"Tõesti ei saanud aru, kust selline number võetud oli," ütles Urva. "Kellelgi on vaja mingit häma ajada, et näidata, kui hästi viimane aasta on läinud."

Urva ei usu, et sellega üritatakse talle varju heita - tema sõnul lõpetati 2004. aasta kasumiga hoolimata sellest, et investeeriti palju IT-süsteemidesse, uutesse liinidesse ja lennuparki. "Arvan, et tahetakse mingeid samme õigustada," sõnas Urva. "Viimase aasta jooksul on täielikult välja vahetatud tippjuhtkond ja vabanetud kommertspersonalist."

"Viisakas kommentaar on see, et mul pole mingit põhjust kommenteerida Erki Urva arvamust," vastas Relve. Tema sõnul taheti lihtsalt näidata, kui hästi või halvasti teenindas ettevõte oma reisijaid ja kui hästi või halvasti selles vallas läks.

"Mina polnud Erki Urva Estonian Airi karjääri lõppedes veel siin tööl ja mul polnud seda presentatsiooni tehes mingit motivatsiooni arvestada Erki Urva lahkumisega seotud põhjustega," kummutas Relve võimaluse, nagu oleks meelega valitud sellised andmed, et endisele juhtkonnale varju heita.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing