Kolmapäev 18. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PM: Muudkui kasvav vorsti-singi- ja juustuisu paneb tootjad ehitama

22. veebruar 2006, 07:56

Tartumaal lihakaupa ning juustu valmistavatel firmadel on üha suureneva nõudluse tõttu tootmisruumides kitsas kätte tulnud.

«Ausalt öeldes töötame juba viimase piiri peal, meie tootmisruumid on väikseks jäänud,» kinnitas ASi Nõo Lihatööstus juhataja Toomas Kruustük Tartu Postimehele.

Mullu kasvas 83 töötajaga firma käive 22 protsenti ja juhataja loodab, et tänavu läheb asi samamoodi edasi. Praegu valmistab Nõo lihatööstus nädalas ligi 40 tonni sinki-vorsti.

«Venemaa turg meid oluliselt veel ei mõjuta, müüme sinna kuus laias laastus vaid neli tonni kaupa,» rääkis Toomas Kruustük. «Ruumipuuduse põhjus on ikka kodumaine ostja. Meie inimesed on pettunud odavas vorstis, mis polegi enam kuigi odav, ja ostavad üha enam sinki – puhast liha.»

Ka Rannu valla Kaarlijärve külas töötaval OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstusel, mis ekspordib läinud aasta oktoobrist kuus paarkümmend tonni juustu Venemaale, läheb elu tõusujoones just kodumaiste ostjate pärast.

«Meie müük on Eestis praegu nii hea, et Venemaale eksportimise pärast polegi väga vaja pingutada,» ütles OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juht Ago Teder. «Laieneme kogu aeg ja võtame tasapisi uusi inimesi tööle.»

Juustutööstuses käib praegugi ehitus: vana katlamaja asemele valmib poole aasta pärast uus juustutsehh. «Kui see valmis saab, siis on meie juustutootmise ruumid praegusest kaks korda suuremad,» märkis Teder.

Nõo lihatööstus ostis ruumipuuduse leevendamiseks oma naabrilt, põllumajandusega tegelevalt ASilt Terkar hektari maad, millel asuvad ühismajandi ajast pärinevad juurviljahoidla ja jahuhoidla. Viimane läheb lammutamisele.

Otse lihatööstuse tootmishoone kõrval asuvasse juurviljahoidlasse tuleb aga ligi tuhande ruutmeetri suurune laiendus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing