ÄP 5 aastat tagasi: Ettevõtjad kardavad pangamonopoli teket

ÄP 23. veebruar 2006, 00:00

Eile teatasid ühinemisest Swedbank ja SEB. Ettevõtjad peavad halvimaks, mis pangandusturul võib juhtuda, seda, kui tekib 90%-lise turuosaga pank, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Tõenäoliselt ei lubata nii suure turuosaga panga teket, kuid kui see siiski nii läheb, peame hakkame teist panka Hansa- ja Ühispanga kõrvale vaatama," ütles Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive. "Kui aga pankade omanikud ühinevad ja üks pankadest müüakse, ei muutu meie jaoks midagi." Saku Õlletehase juhi Cardo Remmeli sõnul ühe panga kliendiks jääda pole mõistlik, hea, et Eesti turul on veel ka Sampo ja Merita pank.

"Kui pool seitse Rootsi uudistes seda teadet pankade ühinemisest nägin, pidin kohvi kurku ajama, täielik üllatus oli," ütles IBM Eesti juht Valdo Randpere. "Loodetavasti ei teki Eesti turule pangamonopoli, sest ükski monopol ei mõtle, kuidas kliendil hea oleks." Randpere sõnul oleks tervitatav, kui Eesti turule tuleks hoopis mõni uus tegija, näiteks Handelsbank.

Hetkeseis: Swedbank ja SEB ei ühinenud, Handelsbanken on aga juba Tallinnas ja avab peatselt filiaali.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing