Sampo ja Nordea Eestis ühe pulga peal

Koit Brinkmann 23. veebruar 2006, 00:00

Eile avaldatud Nordea Panga ning Nordea kontserni eelmise aasta majandustulemusi kommenteerides sõnas Nordea Panga juht Vahur Kraft: "Bilansi põhjal hoiame 2005. aasta lõpu seisuga suuruselt kolmanda panga positsiooni Eestis." Nordea Panga varade maht on 16,5 miljardit krooni Sampo 14 miljardi krooni vastu.

Seevastu pankade kasuminumbrite võrdluses on peal Sampo Pank, kes teenis eelmisel aastal 172,2 mln krooni kasumit. Nordea Panga kasum oli 165 mln krooni, jäädes samale tasemele 2004. aastaga.

Kraft ütles Nordea Panga kasuminumbrit kommenteerides, et Eestis on marginaalid kahanenud kiiremini, kui eelmise aasta alguses oodati. Kraft märkis, Nordea Panga Eesti haru varade kasv ületas kontserni kasvu. "See oli ootuspärane," ütles Kraft.

Eelmisel nädalal Sampo Panga majandustulemusi kommenteerides ütles panga juht Aivar Rehe, et Sampo Pank kasvab kiiremini kui Eesti turg. "Suured pangad kaotavad turuosa," märkis ta. Rehe oli panga kasuminumbriga rahul.

Vahur Krafti sõnul tahab Nordea Pank järgnevatel aastatel kahekordistada kontorite arvu. Kraft rääkis ka sellest, et pank tahab avalikkuse silmis muutuda laenupanga asemel pangaks, kus üha enam inimesi teeks igapäevaseid pangatoiminguid.

Uue tootegrupina pakub Nordea Pank Luksemburgi fondide osakuid, seni on toimunud vaid üks proovitehing. "Tahame tuua Põhjamaadest siia kontserni kogemuse koostööst kohalike omavalitsustega. Omalt poolt saame sinna viia internetipanganduse ja arvelduste vahendamise kiiruse kogemuse," rääkis Kraft.

Aivar Rehe sõnul on Sampo Panga strateegia jätkata jõuliselt turuosa suurendamist aktiivse laenupoliitika kaudu, pank keskendub peale eluasemelaenude ka väike- ning keskmise suurusega ettevõtetele laenamisele. "Need on majanduse ja töökohtade generaatorid," märkis Rehe.

"Euroopa poolt tulevate uudiste foonil peaks toimuma ime ehk eurole üleminek esimesest jaanuarist 2007. aastal muutub üha ebatõenäolisemaks," lausus Kraft, kommenteerides Eesti üleminekut eurole. Endine keskpanga juht kinnitas, Nordea on sellegipoolest sügisel eurole üleminekuks tehniliselt valmis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing