Jääteedel on suur koormus

28. veebruar 2006, 12:29

Hiiumaa, Saaremaa ja mandri vahel suleti eile suure liikujate arvu, lumesaju ning pinnatuisu tõttu, kirjutab Hiiu leht.

Teemeeste poolt hiidlastele riigi sünnipäevaks tehtud kingitus– ametlikult avatud jäätrass Hiiumaa ja mandri vahel– on saanud väga hea vastuvõtu osaliseks. Jääteed mandri ja Hiiumaa vahel kasutas neljapäeval 1109, reedel 1281, laupäeval 1472 ja pühapäeval 1730 autot. Suur on jääl liikujate arv ka Saaremaa ja Hiiumaa vahel. Eile ennelõunal olid aga mõlemad trassid lumesaju ja pinnatuisu tõttu suletud.

Hiiumaa teemehed on mures, sest jääteede kasutajate arv on ootamatult suur. „Asi poleks nii hull, kui autojuhid mõistaks pikivahet hoida,” ütles Raido Kesküla Heltermaa jäävalvest. „Ikka tahetakse sõita kiiremini kui lubatud. Uljaspead kihutavad. Pragude juures, mis on jääteekõige nõrgemad kohad, tekib autodest järjekord ja trassile tekivad mikropraod,” lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing