Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tallinna Vesi: suurendame dividendide väljamaksmist veelgi

28. veebruar 2006, 10:16

AS Tallinna Vesi plaanib jagada 90 protsenti möödunud aasta tuludest dividendideks ja tahab seda tulevikus veelgi suurendada, vahendab Bloomberg.

“Me esitame plaani üldkoosolekul märtsis,” ütles finantsdirektor Ian Plenderleith. “Me soovime, et see oleks aktsionäridele kergesti arusaadav. Edasi minek, see on meie eesmärk saavutamaks püsivat dividendide kasvu.”

Tallinna Vesi teenis eelmisel aastal 11,1 miljonit eurot ehk 173,6 miljonit krooni kasumit. Seda on 0,8 protsenti enam kui aasta varem ja sisaldab ka börsile minekuga seotud ühekordseid kulusid. Dividendideks maksab ettevõte 10 miljonit eurot ehk 156,4 miljonit krooni.

Ettevõte, millest 70protsenti kuulub Tallinna linnale ja United Utilities Plc, kavatseb laieneda. Eelmisel aastal olid võlad restruktureeritud ja suuremaid tagasimakseid pole oodata vähemalt kolme aasta jooksul.

“Meil on vaba raha,” ütles Plenderleith. “Me ei räägi veel omandamisest, kuid me püüame alati laiendada oma teenindusala.” Ta lisas, et kõige huvipakkuvamad on Tallinna ümbruses asuvad Viimsi ja Muuga.

Plenderleith keeldus ennustamast Tallinna Vee majandustulemusi sellel aastal või kas kasumimarginaal võiks kasvada. Kui möödunud aastal oli see 59,4protsenti, siis aasta varem 2004.a. 52,3 protsenti. “Osad faktorid on avalikud,” ütles Plenderleith said. “Võite teha omad järeldused.”

Nende faktorite hulka kuuluvad 9,6 protsendine hinnatõus aasta alguses, mis arvestas ka Eesti keskmist inflatsiooni 4,1 protsenti aastas. Vee-ettevõtte tulemusi mõjutab ka Eesti kiire majanduskasv. “SKP kasv on tavaliselt seotud veetarbimisega,” ütles Plenderleith. “Turismi kas 15 protsenti aastas tähendab, et külastajate arv kasvab. Loodetavasti mõjutavad kõik need faktorid [ettevõtte] kasvu, kuid me ei tea kui palju ja kui kiiresti.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing