Tööriistaehitaja Metec grupp laienes

28. veebruar 2006, 13:45

Metec grupi ettevõtted ostsid OÜ Tartu Instrument RV ja AS Tartu Instrument Ringtee 6. asuvate varade ja tootmisseadmed.

Meteci ja OÜ Tartu Instrument RV tööriista ja rakiseehitusosakondade ühendamisega on kavas luua Lõuna- Eestisse esimene kaasaegne tööriistaehitusettevõte. OÜ Tartu Instrument RV seadmepark avardab Metec grupi võimalusi eelkõige väiksemagabariidiliste toodete efektiivsemaks valmistamiseks.

„Tehinguga tugevdab Metec oma positsiooni juhtiva roostevabast terasest detailide ja toodete valmistajana Eestis ja suurendab aparaadi ja masinaehitusliku toodangu osatähtsust autoosade valmistamise kõrval, selgitas Metec Valduse OÜ juhataja Toomas Lepp

Metec gruppi kuulub koos omandatud OÜ Tartu Instrument RV- ga 6 Tartus ja lähiümbruses erinevatele metallitöö valdkondadele spetsialiseerunud ettevõtet, kelle 2005 aasta müügitulu ületas 140 milj. krooni. Firmades töötab kokku ligikaudu 230 töötajat.

OÜ Tartu Instrument RV 2005. aasta müügitulu oli ligikaudu 30 miljonit krooni ja töötajaid aasta lõpus 130. OÜ Tartu Instrument RV on endise Tartu Aparaaditehase järglane. Tänasel päeval ollakse spetsialiseerunud roostevabast terasest sõlmede ja komponentide valmistamisele peamiselt toiduainete ja meditsiinitehnikatööstusele. Vähesel määral tehakse endiselt ka termoventiile ja rõhureleesid Idaturule , mis oli firma põhitoodanguks nõukogude ajal. Firmas tegeletakse jätkuvalt ka tööriista ja rakiseehitusega, mis tegutses kuni 2004. aastani iseseisvalt OÜ Stantsi nime all.

Vastavalt kokkuleppele pooled tehingu hinda ei avalikusta. Enamus ettevõtte juhtivtöötajatest jätkab tööd firmas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing