Turkcell kasvatas kvartalikasumit 73 protsendi võrra

Annika Matson 28. veebruar 2006, 10:54

Türgi suurima mobiilsideoperaatori Turkcelli neljanda kvartali kasum kasvas 73 protsenti, 241 miljoni dollarini ehk 13 sendini aktsia kohta.

Bloomberg vahendab, et 13 Bloombergi küsitletud analüütikut ootasid keskmiselt kasumiks 201,5 miljonit dollarit. Varasemas võrreldavas kvartalis teenis firma 139 miljoni dollari suuruse kasumi. Firma käive kasvas 22 protsenti, 1,08 miljardi dollarini.
Firma andmetel aitas kasumit kasvatada mobiiltelefoni kasutajate ja kõnede arvu kasv.

Turkcellil oli viimase kvartali andmetel 27,9 miljonit klienti, mis on umbes kaks-kolmandikku Türgi mobiilsideturust. Eelmisel aastas lisandus firma klientidena 4,5 miljonit inimest. Türgi elanikkonna suurus on umbes 70 miljonit inimest.

Türklased rääkisid mullu rohkem mobiiltelefoniga, kuna majanduskasv on suurendanud inimeste sissetulekut, kirjutab Bloomberg.

Konkurents Türgi mobiilsideturul arvatavasti tiheneb, kuna maailma suurim mobiilsideoperaator Vodafone Group on teatanud plaanidest siseneda Türgi turule. Kontsernil on kavas osta mõni väiksem Türgi mobiilsidefirma.

'Mullune aasta oli Turkcellile ajaloo parim, aga võib-ollla ka viimane mugava äri ajamise aasta,' vihjas ka Istanbuli investeerimispanga Ekspres Invest analüütik Omer Omerbas. 'Nüüd tuleb keskenduda tulevikule pidades silmas Vodafone’i turule tulekut ja kasvavat konkurentsi,' lisas ta.

Turkcelli Ukraina tütarfirma, millel on 2,5 miljonit klienti, teenis mullu neljandas kvartalis 56,3 miljoni dollari suuruse kahjumi. Kogu eelmise aasta Ukraina üksuse kahjum oli 100,4 miljonit dollarit.

Eile teatas ka Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera, et Türgi kohus lükkas tagasi nende kaebuse, kus sooviti blokeerida Turkcelli osaluse müüki Vene telekomifirmale Alfa Group.

Turkcelli aktsia oli täna kella 10:45ks 0,5 protsenti plussis ja maksis 9,95 Türgi liiri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing