EPL: Uus trend: vahetan auto null krooniga

03. märts 2006, 07:15

Vanade autode ostmise või müümise asemel eelistatakse neid järjest enam vahetada.

Kuulutustelehtedes on hakanud ilmuma teated: “Vahetan auto…” Hinnaks on märgitud null krooni. Näiteks on Kuldse Börsi vahetusrubriigis üleval 99 kuulutust, kus paljude autode hind on just null krooni. Selline kuulutus annab märku just autovahetuse soovist. Tegemist on kasvava trendiga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Äri ise on sisuliselt väga lihtne. Soovis ja Kuldses börsis on ostu- ja müügirubriik asendunud ostu-, müügi- ja vahetusrubriigiga, kus oma autost väsinud inimesed võivad vaheraha eest oma auto teise vastu vahetada, et saada uus kogemus.

Pruugitud autodega kauplejad lisavad, et selline vahetuskaubandus on tõepoolest levinud. Üldjuhul otsivad inimesed uuemaid mudeleid, olles siis nõus hinnavahe kinni maksma.

BRC autokeskuse sisseostuosakonna juht Andero Sõrnitsar kinnitab viimaseid arenguid. “Tegemist on tõepoolest kasvava turuga,” ütleb ta. “Ja pigem just viimase aja trendiga. Eelkõige soovitakse oma auto just uuema vastu välja vahetada.”

Automüüjate hinnangul on tänapäeval väga raske kasutatud autot müüa, kuna turg on üleküllastunud. Seetõttu otsitakse alternatiive ning vahetus on juba seetõttu soositum, et tehingute alla pannakse vähe raha.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing