Ülevõtmisjutud liigutavad börsi

Romet Kreek 06. märts 2006, 00:00

Briti FTSE 100 aktsiaindeksi on taas liikuma pannud ettevõtete liitumis- ja ülevõtmisjutud.

Briti suurima telekomi BT aktsia hind tõusis 6 protsenti, 220,5 pennile. Ajaleht Times kirjutas, et mitmed ülevõtmistele spetsialiseerunud firmad on valmis tegema BT aktsionäridele 20 miljardi naela (458 mld krooni) suuruse pakkumise. Ajaleht ei täpsustanud, kust ta informatsiooni sai. BT pressiesindaja Mike Bartlett ütles, et see on väga spekulatiivne ja neil pole midagi kommenteerida.

Maailma suurima mobiilsideoperaatori Vodafone'i aktsia hind tõusis 8,5 protsenti, 121,5 pennile. Kompanii teatas, et nad on kõnelustes Softbankiga Vodafone'i Jaapani üksuse müümiseks. "Vodafone Japani müük on selgelt positiivne," ütles ABN Amro analüütik Rodney Sherrington Bloombergile. "Me hindame selle äri 6,8 miljardile naelale ehk 11 pennile aktsia kohta." Ta soovitab Vodafone'i aktsiat osta, hinnasihiks on 145 penni.

"Liitumised ja ülevõtmised on hakanud tulema tagasi FTSE 100 indeksisse, tõstes aktsiaid," ütles Gartmore Investment Managementi Briti fondijuht Simon King. FTSE 100 indeks tõusis Londonis 0,4 protsenti, 5858,7 punktile, olles kontrastiks Euroopa aktsiaturul valitsenud langusmeeleolule.

Maailma suurima lennuväljade juhtimisega tegeleva BAA aktsia hind tõusis 3,5 protsenti, 835,5 pennile. Hispaania online-uudiskiri kirjutas, et Grupo Ferroviali veetav ettevõtete liit teeb alanud nädalal pakkumise BAA-le. BAA juhib ning omab osalusi või juhib juhtimislepingute alusel lennuvälju neljas riigis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing