EPL: Ehitusel käib pingeline töö tuisus ja tormis

07. märts 2006, 07:02

Ajad, mil ehitustöölised talvekuudel tööpuuduses virelesid, on läbi saanud.

“Akende tootmises pole nii head aastat olnudki, et veebruaris-märtsis on nii palju tööd,” rõõmustab Haapsalu Uksetehase ASi tootmisjuht Peeter Sarv. “Veel möödunud aastal olid veebruar-märts väga nutused, talvekuudel tegime suuri allahindlusi – nüüd pole seda vaja,” lisas ta. Sarv märgib, et sel talvel valmistatud aknakogused annavad silmad ette isegi suvekuudele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vilgas töö käib ka ASis Lasita Aken. “Varem on olnud tõsiseid raskusi, talvel töötas vaid pool meeskonda,” märgib tootmisjuht Jaanus Hõrak. Tema sõnul selgus juba novembris, et sel talvel pausi ei tule, ning puhkust peeti veebruaris, sest on ju ette teada, et suvel jagub tööd kuhjaga. Hõrak nendib, et tellimusi tuleb nii välismaalt kui ka Eestist. “Saksa, Vene, Iiri, Eesti, igale poole jagub,” loetleb ta riike, kuhu rändavad Lasita aknad.

ASi Columbia Kivi tootmisjuhi Urho Veske sõnul on tootmises varem tekkinud veebruaris-märtsis tagasiminek, ent viimased paar aastat pole seda enam juhtunud. “Põhimõtteliselt töötame sama rütmiga kogu aeg,” sõnas Veske. “Sügisel olime tellimustega miinustes, seetõttu on tööd tagantjärele teha ning natuke teeme ette ka.”

“Meie arvud näitavad kasvutendentsi,” võrdleb Eesti ehitusmaterjalide tootjate liidu tegevjuht Enno Rebane eelmise aasta ja selle aasta jaanuarikuud. Näiteks akna- ja uksetootmises on tema sõnul tavaliselt olnud jaanuaris tagasiminek, ent sel aastal mitte. Võrreldes möödunud aastaga on ehitusmaterjalide tootmismahud umbes 20% kasvanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing