EPL: Teatripiletite maks tõusmas

07. märts 2006, 07:11

Rahandusminister Aivar Sõerd läheb täna Riigikokku kaitsma seisukohta, et kõik kultuuriüritused tuleb maksustada ühtse standardmääraga.

Selle tagajärjel kerkiks teatri- ja kontserdipiletite maks praeguselt viielt protsendilt 18 protsendile, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Olen veendunud, et piletitele peab kehtima 18protsendiline käibemaks,” ütles Sõerd. “Kutsun erandite pooldajaid mõistma, et alandatud määrad ei tee ühtegi teenust kättesaadavamaks. Neil ei ole mõju hindadele, sest kõik paneb paika konkurents.”

Ministri kinnitusel ei jõua soodustused inimesteni, kes neid kõige rohkem vajavad. Ka toovad nad kaasa kuritarvitusi ning tarbetut lisatööd maksuhalduritele.

“Oleme valmis toetama kultuuri otsetoetuste kaudu,” lisas Sõerd, kes on üks peaesineja rahanduskomisjonis peetaval ümarlaual. Seal jätkub detsembris katkenud debatt, mis üritab lahendada põhiseaduslikku vastuolu, kus riik maksustab enda poolt toetatud lavastused ja kontserdid madalamalt kui kommertsiks tembeldatud üritused.

Sõerdi tulisteks oponentideks saavad keskerakondlased ja sotsid, kes tahavad kõigile vaba aja ürituste pääsmetele seada sisse viieprotsendilise maksumäära.

“Ei kujuta hästi ette, millise partei peakontoris see maksupoliitiline idee sündis. Keskerakonna arvates ei ole kultuuriteenuste samastamine vorstimüügiga asjakohane,” kommenteeris Evelyn Sepp Rahvaliitu kuuluva Sõerdi ettepanekut. Madal maksutase aitab Sepa sõnul parandada kultuuriteenuste kvaliteeti.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing