Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Leedu valitsus peab kõnelusi Mazeikiu enamusosaluse ostuks

07. märts 2006, 16:32

Leedu Mazeikiu Nafta juhi Nerijus Eidukeviciuse sõnul peab Leedu valitsus läbirääkimisi Vene naftakompanii Jukose osaluse ostuks Mazeikiu Naftas.

Leedu peaminister Algirdas Brazauskas ütles eile Leedu televisioonis esinedes, et valitsus plaanib Jukose 54% osaluse ise ära osta. Eidukeviciuse sõnul, kes on ühtlasi Leedu asemajandusminister, on see kooskõlas valitsuse pikaajaliste plaanidega. „Me oleme alati öelnud, et Jukose aktsiate tagasiostmine on Leedu huvides. Nii ei olnud peaministri eilsed sõnad mingi uudis,” ütles Eidukevicius, vahendab Bloomberg.

Küsimuse peale, kas Jukose jaoks on Kasahhi firma KazMunaiGaz kõige tõenäolisem Mazeikiu osaluse ostja, vastas Brazauskas eile, et „see ei ole Jukose otsustada, sest riik plaanib aktsiad ise ära osta ja Leedu peaks selliste asjade üle ise otsustama.”

Praegu kuulub Leedu valitsusele firmas 41%. Kui valitsus omandab ka Jukose osaluse, on perspektiivis võimalik uuele investorile müüa kuni 95% osalus Mazeikiu Naftas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing