EPL: Venelasi ei huvita Eesti Raudtee ost

08. märts 2006, 07:03

Vene suurfirma Severstaltransi juht soovib, et Eesti Raudtee kuuluks Eesti riigile.

Eile majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega kohtunud Venemaa ühe suurema transpordifirma Severstaltrans peadirektor Andrei Filatov kinnitas, et nad pole huvitatud Eesti Raudtee aktsiate ostmisest. Tema sõnul peaks raudtee kuuluma riigile, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tahame vedada, mitte omada,” kommenteeris Filatov seost Eesti Raudteega. Samas on Severstaltrans valmis konkureerima raudtee läbilaskevõime pärast. Filatov ütles, et neil on plaanis investeerida Eestis asuvatesse terminalidesse.

Tema sõnul pole Eestis raudtee arengusse ja ohutusse piisavalt investeeritud. Ta tõi eeskujuks kiirelt areneva ja elektrifitseeritava raudtee Lätis.

Majandusminister Edgar Savisaar ütles, et kuigi BRS ei käsitle enam riiki kui võimalikku Eesti Raudtee aktsiate ostjat, ei saa välistada mistahes lahendusi. Võimalik on, et protsess lõpeb ikkagi sellega, et riik ostab aktsiad.

Andrei Filatov on Severstaltransi Grupi juhatuse liige ja peadirektor ning tema koordineerida on kogu grupi tegevus väljaspool Venemaad.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing