Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Res Publica saadikud küsivad peaministrilt hinnangut raudtee tagasiostmisele

Gert D. Hankewitz 14. märts 2006, 11:42

Riigikogu Res Publica saadikud tunnevad huvi, kas peaminister suudab adekvaatselt hinnata Vene kapitali mõju Eesti majandusele.

Ants Pauls, Sven Sester ja Henn Pärn andsid täna üle arupärimise, milles küsivad Andrus Ansipilt, kas see peab õigeks, et Euroopa Liidu sõltumatu liikmesriigi huve raudtee infrastruktuuri küsimustes konsulteerib ettevõte, kes on aktiivselt seotud Vene riigiga seotud raudteeettevõttega ning on varem selle huve Eestis esindanud.

Res Publica liikmed küsivad peaministrilt, kas ta on endiselt seisukohal, et raudtee erastamine oli viga, mis tuleb sobiva võimaluse korral heastada, või on ta asunud seisukohale, et kapitalil puudub rahvus ja pole vahet, mis riigi ettevõttele kuulub Eesti Raudtee.

Henn Pärn ütles, et arupärimine esitati, et saada peaministrilt vastuseid viimasel ajal ajakirjanduses püstitatud küsimusele ilmunud teadetele. 'Meid huvitab peaministri nägemus sellest, kes täpselt Eesti majandushuve kaitseb ning kes neid ohustab,' ütles Pärn.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing