ÄL: Kõuhkna ja Tuulbergi osalusel kerkib Pärnusse uus elurajoon

15. märts 2006, 07:24

Andres Sutt, Margus Kangur, Aivar Tuulberg ja Toomas Kõuhkna ehitavad Pärnu jõe kaldale hiigelsuurt elamurajooni.

“See läheb maksma ikka päris mitu miljardit Eesti krooni,” ütleb üks projekti osanikest, ASi Kohuke juht Margus Kangur Ärilehele.

„Muidugi kõik ei tule korraga ja ka ehitama hakatakse jupi kaupa, täpsustab Kangur. “Ega turgki seda kõike ühe hoobiga vastu ei võtaks,” lisab ta.

Teemaks on 15 hektari suurune maalahmakas Pärnus jõe kaldal uue ja vana silla vahel. Praegu asub seal Maseko kalatehas, kellelt mehed selle maa eelmise aasta lõpus ostsid. Kalakombinaat ise plaanib ära kolida.

Juriidiline keha suurprojekti taga on firma nimega Uusarenduse OÜ, mille osanike hulgas leidub mitmeid tuntud ärimehi. Lisaks K-kohukese tegemisele kuulsust kogunud Margus Kangurile on kaasas pärnakas Andres Sutt kinnisvarafirmast LVM. Oma ettevõtetega on sees ka Tartu ehitusärimehed Raivo Rand ja Aivar Tuulberg. Samuti kalatööstur Toomas Kõuhkna ning veel üks pärnakas Arved Soovik. Just Sooviku kaudu jõudiski kinnisvarameesteni esimene info, et Maseko maad on müügis.

Plaanid on suurejoonelised. Kerkima peavad nii korterelamud kui ka eramajad, poed ja teenindusasutused, bürood, mänguväljakud ja erinevad sportimisvõimalused. Omaette teema on jõekaldaäärse kujundamine. Kindlasti tuleb sinna paadi- ning ehk ka jahisadam. “Terve linnak,” võtab Andres Sutt eesmärgid kokku.

Hetkeseis on selline, et detailplaneeringuga on äsja alustatud. Andres Sutt ütleb, et ehk aasta pärast on juba selge, mis, kuhu ja kuidas täpsemalt kerkima hakkab. Siis lüüakse kopp maasse ja ehitus algab.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing