FöreningsSparbanken võtab suuna ühtlustatud nimele Swedbank

15. märts 2006, 15:01

FöreningsSparbanken"i juhatus teeb 25. aprillil toimuvale aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku muuta ettevõtte nimi Swedbank"iks, vahendas Hansapank.

Nimi Swedbank on välisturgudel olnud kasutusel juba alates 1983. aastast. Kui üldkoosolek ettepaneku heaks kiidab, järgneb aasta teises pooles praegu kasutatavate brändide ülevaatamine.

'Juhatuse ettepanek lähtub panga eesmärgist laiendada oma tegevust rahvusvahelistel turgudel,' kommenteeris FöreningsSparbankenŽi juhatuse esimees Carl Eric Stålberg.

Ühisele nimele ülemineku aeg otsustatakse iga turu puhul eraldi, lähtudes ettevõtte positsioonist ja kliendisuhetest konkreetses piirkonnas. ?Meie eesmärk on käia vastutustundlikult ümber olemasolevate brändide väärtusega. Näiteks Grupi Balti üksuse - Hansapanga - puhul ei näe ma ette kiiret muutust,' märkis Carl Eric Stålberg.

?Nimemuutus peegeldab Swedbank Grupi muutunud ärisuundi ja strateegiat,? ütles Hansapanga Grupi peadirektor ja Swedbank Grupi juhtkonna liige Erkki Raasuke. ?Selle otsuse puhul võetakse aga arvesse ka olukorda konkreetsetel kohalikel turgudel. Seetõttu jätkub töö Balti riikides praegu Hansapanga brändi alt. Meie tugev bränd on konkurentsieelis ja laseb meil olla edukas oma äris. Jätkame turu arengute pidevat analüüsimist ning vaatame vajadusel üle ka bränditeema.?

Peale Rootsi, Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa tegutseb FöreningsSparbanken sellistes linnades nagu Kopenhaagen, Helsingi, Luxemburg, Marbella, New York, Oslo, Shanghai ja Tokyo. Pangal on 8,5 miljonit eraklienti, kellest üle poole asub väljaspool Rootsit, ning üle 400 000 ärikliendi. Kolmandik FöreningsSparbankenŽi 750 kontorist asub Baltimaades. 40% ettevõtte 16 000 töötajast tegutseb väljaspool Rootsit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing