Ringkonnakohus jättis soo Urvaste elanikele

15. märts 2006, 12:10

Turba kaevandamise vastu sõdinud Roheline Urvaste seljatas Tartu ringkonnakohtus Võrumaa keskkonnateenistuse, kes oli väljastanud kaevandamisloa.

Maakonnaleht Võrumaa Teataja kirjutab, et tuleval kevadel saavad Urvaste valla elanikud tavapäraselt Ess-soosse murakale ja jõhvikale minna, kuna kohus tühistas OÜ-le Ketal Võru antud turba kaevandamise loa. Esimeses kohtuastmes jäi kaevandamisluba jõusse.

Ringkonnkohus tõi oma otsuse põhjenduseks, et keskkonnateenistusel polnud kaevandamisloa väljaandmise hetkel piisavalt informatsiooni. Keskkonnateenistus ei olnud välja selgitanud, kumb on suurem, kas ka kaevandamisest saadav tulu või keskkonna rikkumisest tulenev kahju.

Seltsingut Roheline Urvaste esindas kohtus Eestimaa Looduse Fondi jurist Kärt Vaarmari.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing