Varamiespalvelu: Ei usu, et vool Soome oluliselt väheneb

Liis Kängsepp 15. märts 2006, 15:20

OÜ Varamiespalvelu juhi hinnangul jääb tööjõuvool Eestist Soome ilmselt samale tasemele, kuna enam lihtsalt pole uusi inimesi, kes sinna tööle läheksid.

'Kõik, kes on tahtnud minna, on juba seal tööl. Eestis lihtsalt pole enam inimesi, kes sinna läheksid,' ütles OÜ Varamiespalvelu juht Väino Tälli. 'Senikaua kui Eesti ja Soome palgavahe jääb, on ka motiiv minekuks olemas. Ega keegi ei käi seal sellepärast, et Soomes on kihvt ja põnev. Ikka raha pärast käiakse.'

Tälli sõnul mõjutab Soome minekut Eesti palkade kasvutempo. 'Halvemal juhul räägime kolme-nelja kordsetest palgaerinevustest, selle tasategemine võtab aega,' arvas Tälli. Millal saab Eesti koristaja samaväärset palka Soome kolleegiga, Tälli ennustada ei osanud. 'Kui võtame, et praegu on see palgavahe kolm korda ja Eestis kasvavad palgad 10-15% aastas, siis võime arvutada. Aga tõenäoliselt see päris nii üks-ühele ei käi.'

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing