Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Sõnastik
Itaaliakeelne nimetus pärineb sõnast canna - roog, kõrkjas. Nii et suured seest tühjas torukesed, mis täidetakse mitmesuguste täidistega ja küpsetatakse ahjus. Täidisteks kõlbavad praejäägid, köögiviljad, spinat, ricotta, krabid ja muud mereloomad. Küpsetamisel kaetakse cannelloni'd kastmega, tavaliselt kas tomatikastme või bešamellkastmega.
Jaapani päritolu fermenteeritud sojapasta, lisandiks riisi-, odra- või nisujahu, sool. Jaapani restoranides pakutakse miso suppi, see on rohkem toidukõrvase joogi kui omaette söögi seisuses. Miso suppi võib julgelt juua üle ääre ja paksem osa pulkadega suhu aidata. Supipaksendajaks võivad olla näiteks merevetikad ja tofu.
Subtroopilisest Hiinast pärit puuvili, kõva karvase koorega, valkja mahlaka viljaliha ja suure seemnega. Magushapu maitse ja roosiõie lõhnaga suure kirsi või väikse ploomi suurust vilja süüakse niisama, sellest tehakse kompotti, sellega täiendatakse salateid või tehakse püreeks. Ingliskeelsetes maades kannab nime lichi, lichee, laichi, leechee, lychee, sakslased nimetavad seda litschi, prantslased litchi või cerise de la Chine (Hiina kirss), portugaallased lechia - heal viljal mitu nime.