Välisturgudel hea nädal

Peeter Teder 20. märts 2006, 00:00

Aktsiad välisturgudel eelmisel nädalal tõusid, USA aktsiatel oli viimase kahe kuu parim nädal, Euroopa aktsiatel teine järjestikune tõusunädal.

Euroopas tõusid kindlustusfirmade aktsiad eesotsas Zurichiga pärast seda, kui ajaleht Wall Street Journal kirjutas, et firma peab ühinemisläbirääkimisi St Paul Travelersiga. Zurichi aktsia tegi reedel ligi 5protsendilise hüppe üles ja maksis 316,75 Šveitsi franki.

"Investorid on mõistnud, et kindlustusfirmade aktsiad on suhteliselt odavad," kommenteeris toimuvat Swisscanto fondijuht Dieter Winet. "Ma hoian indeksiga võrreldes suuremat positsiooni kõigis kindlustusfirmade aktsiates."

Langevatest aktsiatest oli olulisim DaimlerChrysleri aktsia. DaimlerChrysleri aktsia kukkus 2,3 protsenti ja maksis 46,61 eurot.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 tõusis seitsmendat päeva järjest ja sulgus kõrgeimal tasemel alates 2001. aasta juunist. Indeks sulgus reedel 334,42 punkti tasemel.

USA aktsiate hindu viis tõusule nafta hinna langus, mis viis Standard & Poor'si ja Dow Jonesi tööstuskeskmise nende kõrgeimatele tasemetele 2001. aasta maist saadik. Aktsiatest oli olulisim tõusja Boeingu aktsia, mis kerkis tänu nõudluse kasvule Boeingu 787 mudeli järele. Lennukitootja aktsia kerkis 1,5 protsenti ning maksis rekordilised 77,85 dollarit. Firma kohtus eelmisel nädalal oma parimate klientidega ja arutas toodangu suurendamise võimalusi. Boeing 787 mudeli tootmise kahekordistamine võrduks 12,6 miljardi dollarilise lisakäibega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing