2007. aasta riigieelarve tulude maht on 70,1 miljardit

Gert D. Hankewitz 21. märts 2006, 15:11

Rahandusministeeriumi täna avalikustatud 2006. aasta kevadise majandusprognoosi kohaselt on järgmise aasta riigieelarve maht 70,1 miljardit krooni.

See on 8,6 miljardit ehk 14,1 protsenti rohkem kui kehtiv 2006.aaasta riigieelarve.
2007. aasta maksutuludeks prognoosib ministeerium 57,3 miljardit ja mittemaksulisteks tuludeks ligi 12,8 miljardit. Maksutulud kasvavad võrreldes 2006. aasta kehtiva eelarvega 16,9 protsenti, mittemaksulised tulud 2,8 protsenti.

Tuleva aasta eelarve koostamise protsess on rahandusministeeriumis juba alanud. “Nii nagu tänavu, lähtume ka järgmise perioodi eelarve kavandamisel põhimõttest, et majanduskasvu tulemused peavad kajastuma kõigi inimeste heaolu tõusus ja aitama kaasa kogu ühiskonna arengule,” ütles rahandusminister Aivar Sõerd.

Minister tõi 2007. aasta eelarve prioriteetidena välja inimese arengu ja heaolu kasvu, sisejulgeoleku ja kohalike omavalitsuste tugevdamise. “Eriti tahaksin rõhutada sisejulgeoleku prioriteetsust, see hõlmab nii valmisolekut hädaolukorraks kui ka inimeste turvalisuse tagamist. Politsei ja päästeteenistuse töötajate palgad peavad tõusma ja tehniline valmisolek paranema,” ütles Sõerd.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing