California teadlased avastasid...

Kertu Ruus 22. märts 2006, 00:00

Postimees Online vahendas meile eile AFP uudist, et terviseuurijate uue uuringu järgi sureb Euroopa Liidus igal aastal passiivse suitsetamise tagajärjel ligi 79 500 inimest. See on umbes 6% Eesti elanikkonnast. Ja kaks korda sama palju, kui sureb liidus Euroopa Komisjoni andmetel inimesi autoõnnetustes. Ehk natukene liiga palju.

Mulle näib, et too uuring kuulub vanasse heasse kategooriasse "California teadlased avastasid...", mida me lugesime ülikooli ajal kahtlase väärtusega ajakirjadest. Küll olid uurijad kindlaks teinud, et roheline värv ergutab matemaatilisi võimeid rakendama, küll seda, et 57,67%-le naistest meeldib, kui neid loomanimedega kutsutakse.

Muide, mitmed samasse ja kõrgemassegi kategooriasse kuuluvad "terviseuurijate" artiklid väidavad, et passiivse suitsetamise ja haiguste vahel pole mitte mingit otsest seost.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing