Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

ÄL: Skype’i asutajad toovad Venemaalt Eestisse kasepuitu

22. märts 2006, 07:35

Seltskond IT-mehi, teiste hulgas Skype’i asutaja Toivo Annus ja Skype Eesti tegevjuht Sten Tamkivi, on loonud puidukaubandusfirma Aurex Timber.

Firma äriidee on peamiselt kasepuidu importimine Venemaalt ja müük Eesti puidutööstusele, kirjutab Ärileht.

'Ostame puidu Venemaalt ja müüme Eesti tootjatele, kes sellele väärtust lisavad,' ütles Tamkivi, iseloomustades puidukaubandust Venemaaga nii: 'See on täitsa teema, millele praegu otsa vaadata.' Aurix Timberis on Tamkivi enda sõnul passiivne finantsinvestor, kelle jaoks on tegemist ühe investeeringuga portfellis. Üle poole Aurex Timberist kuulub Toivo Annusele, kes on sinna investeerinud äriregistri andmetel 860 000 krooni.

Aurex Timberi tegevusalaks on muuhulgas märgitud ka puidu töötlemine ja puittoodete tootmine. Firma juhatuse liikme ja ühe osaniku Kalju Rüütli sõnul tegeletakse esialgu siiski vaid impordiga. 'Kui oleme saavutanud oodatud mahud, eks siis vaatame, mis edasi saab. Ei välista, et hakkame ka ise puidule lisandväärtust andma,' ütles Rüütli.

Helmese tütarfirma Trigger Software’i juhina tuntud Rüütli sõnul alustati puidutarneid eelmise aasta lõpus. Firma klientuuri moodustavad Eesti suuremad kasematerjali tarbijad. Vahendatud toodang jõuab mööbli- või vineeritööstusesse.

Lisaks Annusele, Tamkivile ja Rüütlile kuuluvad äriregistri andmetel Aurex Timberi omanikeringi Arvi Viilu, Andres Pagarand ning Jaak Koidu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing