Börsikommentaar: Investorid hõiskasid General Motorsi plaani peale saata töötajad pensionile

22. märts 2006, 09:34

General Motorsi aktsia hind tõusis eile 5,5 protsenti, 22 dollarile.

Tõusu taga oli General Motorsi kulude kärpimise kava. General Motors ja Delphi pakuvad 70 000 töötajale võimalust minna pensionile. Pakkumine tehakse autotöötajate ametiühingu liikmetele, kes on pensionieas, kuid töötavad ja inimestele, kes on väga lähedal pensionieale.

Kui hästi see General Motosile mõjub, on iseasi, sest raskustega pensioniplaanidesse raha kogumise asemel peab ta seda välja maksma hakkama. Lisaks ei kao töötajate pensionile jäädes nende tervishoiuhüvitised. Võimalik, et see on halbadest valikutest parim – koondamine võib olla kallim.

Laiemalt mõjus aktsiaturule kehvasti Bernanke kõne ja USA tootjahinnaindeks (ei arvesta toidu ja kütusehindu). Indeks tõusis neljandat kuud järjest. S P 500 indeks langes 0,6 protsenti, 1297,23 punktile. Nasdaq langes 0,9 protsenti, 2294,23 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,4 protsenti, 11235,47 punktile. Viimasele avaldas olulist mõju General Motorsi aktsia hinnahüpe.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing