Savisaar kinnitas parvlaevaliinide avaliku konkursi tulemused

23. märts 2006, 15:17

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar kinnitas täna parvlaevaliinide avaliku konkursi tulemused.

Täna allkirjastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar käskkirja Väinamere Liinid OÜ võitjaks tunnistamise kohta Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel välja kuulutatud avalikul konkursil.

Möödunud nädalal otsustas Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel välja kuulutatud avaliku konkursi läbiviimise ja pakkumiste hindamise komisjon teha ministrile ettepaneku tunnistada avaliku konkursi võitjaks Väinamere Liinid OÜ, mis kuulub sajaprotsendiliselt SLK-le.

Kuna komisjon tegi ministrile vastava ettepaneku, kohtusid täna minister Edgar Savisaar, kantsler Marika Priske ja Saaremaa Laevakompanii (SLK) nõukogu esimees Vjatšeslav Leedo, et arutada enne lepingu sõlmimist mandri ja saarte vahelise laevaühenduse teemadel.

Vjatšeslav Leedo andis lühiülevaate laevakompanii kavadest uue lepingu kehtivuse ajal ja tutvustas ettevõtte plaane laevapargi uuendamise osas. Tema sõnul soovib laevakompanii ka senisest enam teha koostööd Saarte Liinidega.

'Sadamates toimuv on praamiliikluse orgaaniline osa ja selles tähenduses peame nii meie kui Saarte Liinid rohkem pingutama, et reisijate rahulolu väärida,' ütles Leedo.

Teine suur teema on tema sõnul uue laeva ehitus, mis peaks lahendama Hiiumaa liini pudelikaela probleemi. 'Täna ütlevad hiidlased otse, et Saaremaa Laevakompaniil pole suurt muud häda midagi, vaid nimi on vale. Kui nüüd saarlased hiidlastele uue laeva ehitavad, siis saame ehk ilma nime vahetamata hiidlastele lähemale,' arvas Leedo.

'Meil on heameel, et läbi viidud konkursiga oleme jõudnud tulemuseni, kus võitja toob aastaks 2009 Hiiumaa liinile spetsiaalselt selle jaoks ehitatava kaasaegse ja mugava parvlaeva,' kommenteeris kantsler Marika Priske. 'Teeb rõõmu, et uue lepingu jõustumisel suureneb reiside arv ligi 10%.'

Lepingu Väinamere Liinid OÜga allkirjastab ministeerium lähipäevil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing