Börside konsolideerumine jätkub

27. märts 2006, 08:52

Kaks Austraalia börsi otsustasid liituda eesmärgiga osaleda tugevamalt finantsturgude 'globaalses ja regionaalses konsolideerumisprotsessis'.

Austraalia aktsiabörsi (Australian Stock Exchange) ning Sydney tulevikutehingute börsi (Sydney Futures Exchange) ühinemisel saadud börsist saab suuruselt kaheksas maailmas ning sellest saab juhtiv börs Aasia ning Vaikse ookeani piirkonnas, vahendab ajaleht Finacial Times ühist pressiteadet.

Viimasel ajal on toimunud terve rida börside ühinemisi ja ülevõtmisi. Ühena viimastest oli elektroonilise kauplemissüsteemi Archipelago ülevõtmine New Yorgi börsi (NYSE) poolt. Meie regioonis toimub aktiivne laienemine Tallinna börsi omaniku OMX poolt. Terve rida ülevõtmispakkumisi on saanud Londoni börs.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing