ETV: Engelbrecht sai Euroopa teadusakadeemiate ühenduse juhiks

27. märts 2006, 16:25

Euroopa teaduste akadeemiate ühenduse ALLEA uueks presidendiks sai Eesti teaduste akadeemia asepresident Jüri Engelbrecht vahendab ETV24.

ALLEA on Euroopa teaduste akadeemiate assotsiatsioon, mis ühendab 53 akadeemiat 40 maalt. Ametlikult loodi ALLEA 1994. aastal ning on kujunenud organisatsiooniks, mille tegevus on suunatud teaduse arengu ja teaduspoliitika paljudele tahkudele, teatas Eesti teaduste akadeemia.

Ühendus esitab sõltumatuid arvamusi, annab erapooletut nõu teaduspoliitika küsimustes, rõhutab teaduseetikat ja teadlaste vastutust. Samuti on ALLEA akadeemiate suhtlemise foorumiks, haarates erinevate maade tippteadlasi ning ühendades teadlaskonda ka laiemas mõttes.

ALLEA sekretariaat asub Amsterdamis Hollandi kuningliku teaduste ja kunstide akadeemia juures ning selle tegevust toetab Hollandi valitsus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing