Aprillis tuleb uus tubakatoodete maksumärk

28. märts 2006, 15:22

Maksu- ja tolliamet võtab aprillis kasutusele uue kujundusega tubakatoodete maksumärgi.

Uus maksumärk on kõrge võltsimiskindlusega ning kujundusvärvidena on kasutatud sinist, valget ja musta tooni. See värvikombinatsioon võimaldab visuaalselt kergemini eristada Eesti maksumärki teiste riikide maksumärkidest.

Uue kujundusega maksumärgi kasutuselevõtuga ei kaota kehtivust need maksumärgid, mis olid väljastatud maksu- ja tolliameti poolt enne uue kujundusega maksumärgi kasutuselevõttu.

Tulenedes alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisi seadusest, tuleb maksumärk kinnitada tubakatootele või selle müügipakendile. Maksumärk tõendab aktsiisi maksmist.

Tubakatoote maksumärgi ülemisse rosetti trükitakse maksumärgi kood, mis koosneb viiest maksumärgi tellijat ja maksumärgi kättesaamise aega tähistavast sümbolist. Tubakatoote maksumärgi alumisse rosetti trükitakse sigarettide puhul nende maksimaalne jaehind kroonides ja sentides ning sigarettidest erinevate tubakatoodete puhul maksumärgi liik trükitähega tähistatuna ja number, mis märgib tubakatoodete kogust müügipakendis. Sigarite ja sigarillode puhul märgitakse nende kogus müügipakendis tükkides. Suitsetamistubaka ja närimistubaka puhul märgitakse nende kogus müügipakendis grammides.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing