Euribor tõusnud juba üle protsendipunkti

Raivo Sormunen 29. märts 2006, 00:00

Eilne Saksa ja Itaalia ärikliima indeksi tõus näitas, et Euroopa majandus on tõusufaasis. See vedas Euroopa valitsuste kahe aasta pikkuse tähtajaga võlakirjad viimase kolme aasta madalaima tasemeni ning tõstis samas ka väärtpaberite tootlust.

Euroopa pankadevaheline laenuintress 6 kuu Euribor, millega on seotud enamik Eestis antud eluasemelaene, tõusis 2,937 protsendini. Viimase kahe aastaga on 6 kuu Euribor tõusnud enam kui protsendipunkti võrra. Kiireim tõus algas möödunud aasta oktoobris, kui intress püsis veel 2,2 protsendi all.

Ifo Instituudi poolt arvutatav Saksamaa ärijuhtide usaldusindeks tõusis veebruaris kõrgeima tasemeni pärast 1991. aasta aprilli. Itaalia ärikliima indeks tõusis samas viimase viie aasta kõrgeima tasemeni.

"Nüüd on selline aeg, kui saab kasutada sõna "uskumatu"," ütles uudisteagentuurile Bloomberg HVB Group võlakirjastrateeg Kornelius Purps. "Võimalus, et Euroopa Keskpank järgmisel nädalal baasintressimäära tõstab, tõusis üle 50 protsendi." Tulevikutehingute alusel prognoositakse, et aasta lõpuks tõstetakse regioonis baasintressi praeguselt 2,50 protsendilt 3,25 protsendini.

Saksamaa valitsuse kaheaastaste võlakirjade tootlus tõusis 3,23 protsendini, mis on kõrgeim tase pärast 2002. aasta novembrit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing