Tallegg lasteaia salmonelloosisüüst prii

ÄP 30. märts 2006, 00:00

"Tõrukese lasteaia ostetud munade päritolu oli võimalik saatelehtede järgi kindlaks teha kuni konkreetse lindlani välja. Samasse partiisse kuuluvaid mune kontrolliti vastavalt reeglitele ka enne müüki korduvalt. Pärast salmonellajuhtu lasteaias võtsime spetsiaalsed lisaproovid nii lindlatest kui ka munapakkekeskusest. Kõik proovid olid korras," ütles ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

Teisipäeval Talleggi juhiga kohtunud ja lindlat külastanud Rae vallavanem Raivo Uukkivi lubas taastada munatarned.

"Veendusin, et Talleggi hügieeni- ning haiguste kontroll on tõesti väga range. Jüri Tõrukese lasteaed ning kõik teised meie valla haridusasutused ilmselt jätkavad Talleggist kui range enesekontrolliga tootjalt munade ostmist. Kuna veterinaar- ja toiduamet on meile samuti kinnitanud ranget kontrolli Talleggis, siis oleme seisukohal, et kindlasti on ohutum osta suurelt tegijalt kui turult," lausus Uukkivi.

Talleggi linnukasvatusdivisjoni direktor-peaveterinaararst Lauri Kallikorm rõhutas, et Talleggi broileri- ja munafarmid on täiesti erinevad tootmisüksused, millel puudub omavahel väikseimgi kontakt.

"Talleggi munatootmises pole olnud salmonellat mitte kunagi," lausus ta.

Üle-eelmisel nädalal tuli teade, et Tõrukese laseaias haigestusid salmonelloosi 64 last ja kuus täiskasvanut. Lasteaed kahtlustas, et haigusepuhang võis alguse saada Talleggi munadest tehtud omletist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing