PM: Kirjastus süüdistab levifirmat ebaeetilisuses

30. märts 2006, 07:36

Telefonimüügifirma Müügimeistrite AS kasutas käsiraamatute kirjastaja OÜ Ten-Team raamatuid müües tekkinud klientide andmebaasi konkurentide toodete müügiks.

OÜ Ten-Team juht Madis Peil ei tee saladust sellest, et ta töötas ka ise varem Müügimeistrite ASis ning tunneb seetõttu põhjalikult telefonimüügi valdkonna köögipoolt. Vanad head suhted oli ka üks peamisi põhjusi, miks Ten-Team valis Müügimeistrite ASi juba seitse aastat tagasi oma raamatute müügiedendajaks, kirjutab Postimees.

Nüüd on aga vana sõprus läbi. Möödunud aasta lõpul sattus Peili kätte üks paberileht isikute kontaktandmetega, mida Müügimeistrite agent oli kasutanud konkureeriva raamatukirjastuse toodete müügiks. Ja see nimekiri oli identne Ten-Teami raamatuid ostnud isikute nimekirjaga.

'Meie klientidelt hakkas tulema küsimusi, et miks neile helistab üks müügifirma ja pakub teiste kirjastuste raamatuid, kuigi nad pole sealt kunagi midagi tellinud,' rääkis Peil. 'Hakkasime asja uurima ja selgus, et Müügimeistrid kasutavad sedasama kliendiandmebaasi, mis tekkis meiega sõlmitud lepingu täitmise käigus.'

Ten-Team tõlgendab seda oma huvide kahjustamisena ja Müügimeistritega sõlmitud lepingu rikkumisena, mille kohta saadeti vastaspoolele ka märgukiri.

Müügimeistrite ASi juhataja Tarmo Lausi sõnul pole Ten-Teami pretensioonidel mingit alust. 'Ten-Team ei andnud meile lepingu sõlmimisel üle mingit oma klientide andmebaasi, vaid lepiti kokku, et neid raamatuid müüakse konkreetsele sihtrühmale. Tegemist on eranditult juriidiliste isikutega, kelle kontaktandmed on kõik avalikult kättesaadavad,' kinnitas Laus.

Kuna kõnelused Müügimeistritega sel teemal on osutunud viljatuks, moodustas Ten-Team omaenda telefonimüügiüksuse, lisas Peil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing