Intressiriskile on börsifirmadest kõige rohkem avatud Tallink ja Starman

ÄP 31. märts 2006, 00:00

Samas möönab analüütik, et ka nende firmade finantsvõimendus pole liiga kõrge. "Arusaadavalt kasvab Tallinki laenukoormus lähiaastatel oluliselt ning muudab seega ettevõtte veelgi tundlikumaks euro intressimäärade kõikumise suhtes," kirjutas Danil. "Üldiselt on aga siinsel börsil noteeritud firmad suhteliselt tugeva kapitali struktuuriga ning suuri probleeme ei tohiks näiteks 1protsendine Euribori tõus valmistada."

Danil lisas, et mitmed börsifirmad on ka ülekapitaliseeritud ning intresside tõus võimaldaks hoopis vaba raha veidi kasulikumalt teenima panna.

Intresside tõus võib avaldada negatiivset mõju ka laenuvabade firmade aktsiatele. Seda nn alternatiivkulu kaudu. "Nimelt, kui võlakirjade intressid oluliselt tõusevad, soovivad investorid ka aktsiatelt kõrgemat tulusust, et need õigustaks kõrgemat riskitaset," selgitas Danil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing