Jüri Ratas müüs hiljuti oma osaluse autopesulas

Koit Brinkmann 03. aprill 2006, 00:00

Enam kui kolmemiljonilise aastakäibega osaühingu 50protsendilistest osalusest loobus linnapea 20 000 krooni eest ehk osa nimiväärtusega.

"Ta on nagu ikka oma laps olnud, eks oli raske loobuda," ütles Ratas. Tema sõnul soovis ta pühenduda 100% linna juhtimisele ning seetõttu ei näinud ta enam võimalust selle töö kõrvalt ettevõtte arengusse panustada.

Müümise otsust ei mõjutanud tema sõnul fakt, et pesulate suuremaid kliente on turvafirma Falck.

"Eelmise aasta lõpus, kui osaluse müüsin, oli firmal mitusada koostööpartnerit ja klienti. Nendest üks oli tõesti AS Falck Eesti," lausus Ratas.

1999. aasta märtsis loodud OÜ-le Värvilised kuulub Tallinnas kolm autopesulat. Firma asutajad olid Jüri Ratas, Martin Pius ja Gerd Kiili, osalused jagunesid vastavalt 50, 30 ja 20 protsenti. Jüri Ratase sõnul olid nad sõbrad korvpallitrennist. Osakapitali suurus on 40 000 krooni.

Pärast kohalikke valimisi eelmise aasta novembris Tallinna linnapeaks saades müüs Ratas oma osaluse maha ning alates 10. detsembrist kuulub tema osa Piusile.

OÜ Värvilised juhatuse liige Martin Pius tõdes, et Falck on nende üks suuremaid kliente. Kui palju Falcki autosid Värviliste pesulates käib, ei osanud ta öelda.

Piusi sõnul on Ratase omanikeringist lahkumisest kahju, kuid tema sõnul rääkis Ratas juba enne linnapeaks saamist, et plaanib loobuda. Dividende ei ole firma seitsme tegevusaasta jooksul maksnud, lisas ta.

Falcki teatel on nende kontserni autopargis umbes 350 sõidukit, seetõttu on ka pesulaid, kus neid pestakse, üsna palju. Seitsme suurema partneri hulka kuulub ka OÜ Värvilised, kellega on leping aastast 2000. Pesulate valikul on Falcki jaoks tähtis odavus, kiirus, kvaliteet, võimalus öösel pesta ning lähedus n-ö baasasukohale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing