Jäätisefirmadel käive suurenes

ÄP 04. aprill 2006, 00:00

Balbiino saavutas aasta esimeses kvartalis 73,1 miljoni kroonise käibe, ekspordimaht kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 48%.

Ingman Jäätised müüs tänavu esimese kolme kuuga oma tooteid kokku 6,9 miljoni krooni eest, mis on 21% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil, teatas ettevõte.

"Vaatamata viimaste aastate külmale talvele on Balbiino käive kasvanud ka Eestis. Selle aasta esimeses kvartalis realiseerisime oma tooteid võrreldes möödunud aasta sama ajaga 8% rohkem," sõnas Balbiino turundusjuht Teet Anier.

Ta lisas, et hea käive näitab seda, et eestlased eelistavad endiselt head kodumaist kvaliteeti.

Jäätist eksportis Balbiino 4,4 miljoni krooni eest. "Samas on ju teada, et jäätiseäri on hooajaline ning põhihooaeg algab alles mais, kus juba kuumüügid tulevad suuremad kui esimene kvartal kokku," hindas Anier.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Ettevõtte jäätisetehases ja logistikakeskuses töötab aastas ligikaudu 200 inimest. Balbiino 2005. aasta käive oli 322 miljonit krooni.

Ingman Jäätiste juhatuse esimehe Margus Kasteini sõnul ollakse selgelt kohalikul jäätiseturul kõige kiiremini turuosa võitev jäätisetootja.

"Aastal 2000 oli Ingmani jäätiste turuosa 2 protsenti ja möödunud aastal 14 protsenti. Tänavu soovime tõhusa tootearenduse ja müügitöö tulemusel saavutada Eesti jäätiseturust vähemalt 17% ning 2007. aastaks vähemalt viiendiku," ütles Kastein.

ASi Ingman Jäätised 2005. aasta käive oli 38,7 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 23 inimest. Firma kuulub Ingman Group Oy-le, mille möödunud aasta konsolideeritud käive oli 280 miljonit eurot ehk 4,38 miljardit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing