Väikefirmadel käib töö ja vile koos

Jaana Pikalev 05. aprill 2006, 00:00

Üritusturundusfirmas Event Masters käib töö ja lõbu koos. Tegemist on väikese firmaga ja kuna kollektiivi kuulub vaid kuus töötajat, siis otseselt firmapidusid ei korraldata. Pigem on need väikeste kokkusaamiste nime all.

"Muidugi on ka planeeritud väljasõite, aga enamasti on need seotud tööga," ütles partner Kaie Mamontov. Näiteks sõidab suvel kogu kollektiiv Võrumaale mõne turismitaluga tutvuma ja samas peetakse oma väikene firmapidu. "Väljasõitudel katsetame uusi mänge või peopaiku, mis ka klientidele võiks meeldida ja mida neile oskaks pakkuda," rääkis Mamontov.

Suviti kipuvad neil kõik päevad olema tööga hõivatud, siis on raske kõik koos firmasiseselt midagi organiseerida. On juhtunud, et oma firma suvepäevad on ühildatud mõne kliendi suvepäevadega. "Ei taha öelda, et nüüd kasutatakse iga võimalust ära oma meeskonnaga pidutsemiseks, aga osatakse nautida ka tööd, mis on tihti lõbus," selgitas Mamontov.

Veebruaris käis Event Mastersi kollektiiv ühel nädalavahetusel Kuutsemäel talvepäevi nautimas. Kaasa olid kutsutud mitmed kliendid. "Ka kliente kaasates võib oma firmapidusid korraldada," lausus Mamontov. Selle ürituse ühel päeval jagas Vladislav Koržets oma kalapüüginippe. Neid praktiseeriti järgmisel päeval Pühajärvel.

Külma- ja kliimaseadmetega tegeleva Staatus OÜ kümneliikmelises kollektiivis toimuvad ühisüritused, mis on seotud tööga. Tavaliselt toimub üritus kas mõne koolituse raames või koos soojuspumba ülesseadmise ja häälestamisega.

"Nagu vanasõnagi ütleb, enne töö ja siis lõbu," kommenteeris ettevõtte müügijuht Herki Siider. Nende üritused ei vaja palju planeerimist. Vahel on ürituse kulg spontaanne, kui tuntakse pärast tööd vajadust vahelduse järele. "Siis käime oma firma seltskonnaga lihtsalt õhtusöögil ja veedame meeldivalt aega," selgitas Siider.

Suuremad tähtpäevad, jõulud ja aastavahetus, on varem organiseeritud. Eelmistel pühadel käidi kollektiiviga bowling'us. Siideri sõnul on tegemist nooremapoolse kollektiiviga ja pereinimesi on nende seas suhteliselt vähe. Seepärast ei toimugi suuri pereüritusi, kuid kedagi pereliikmetest välja ei jäeta.

Suurematel pidudel on ka kõikide kolleegide kaaslased ja lapsed üritusse kaasatud. "Meil on oma ürituste korraldamine alles välja kujunemas. Idee järgi sooviksime leida mõne koostööpartneri või kaasategeva ettevõtte, kellega koos firmapidusid ja muid üritusi korraldada," rääkis Siider.

Krediidikorralduse ettevõttes Intrum Justitia toimuvad väiksemad peod osakonniti eraldi. Ettevõttes töötab 30 inimest, kes jagunevad kahe osakonna vahel. "Suuremaid üritusi, nagu suvepäevad või jõulupeod, peame alati koos," ütles ühe osakonna juht Jonella Vöörmann.

Iga ürituse nägu on erinev, hooaja lõpupidudel tavatsetakse teha midagi eelmisest sootuks erinevat, näiteks on käidud purjetamas, kardiga sõitmas ja LaserZone'is mängimas.

"Tavaliselt toimub aktiivne tegevus päeval ja õhtul ootab õhtusöök koos kaaslasega mõnes valitud restoranis," seletas Vöörman. Suviti aga sõidab kogu kollektiiv koos kaaslastega kaugemale ja peopaika on organiseeritud ka ööbimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing