PM: Linnavalitsuse uue hoone koht pööras Tallinna ja arhitektid tülli

06. aprill 2006, 07:58

Tipparhitektide soovitust eirates valisid linnajuhid uue raekoja kohaks kesklinna sadama ja Kadrioru vahelise mereäärse tühermaa.

Kui arhitektide liidu eestvedamisel ning koostöös linnaplaneerijate ja mereäärsete maade omanikega valminud eskiis pakkus uut linnavalitsuse hoonet kesklinna sadamas asuva Admiraliteedi basseini äärde, siis linnajuhid peavad kohta ebasobivaks, sest seal on liiga vähe ruumi, kirjutab Postimees.

Linnaplaneerimise eest vastutav abilinnapea Kalev Kallo märkis eile Postimehele, et Admiraliteedi basseini äärne ala ei võimalda ehitada raekoda, mille suurus vastaks linnavalitsuse vajadustele, samuti tekkivat probleemid piirkonna keerulise liiklusskeemiga.

Abilinnapea sõnul on aga kesklinna sadama ja Kadrioru vahelisel alal, kuhu aastaid tagasi kavandati muu hulgas ka ooperiteatrit, ruumi palju enam.

'Ala suurus võimaldab kujundada tõeliselt esindusliku raehoone ja -pargi, mis avaneks otse merele,' lausus Kallo. 'Lähtudes mitmete pealinnade kogemusest, on otstarbekas ehitada uus raekoda sinna, kus elu pole, tuues kasutamata linnamaa tagasi avalikku ruumi.'

Kallo viidatud mereäärne ala on praegu kasutult seisev tühermaa, millele riigifirma Tallinna Sadam otsib rakendust. Abilinnapea saatis sel nädalal Tallinna Sadama juhtkonnale ka kirja, milles teeb ettepaneku kohtuda ja alustada läbirääkimisi.

Sadamaala eskiisiga tegelenud arhitektide liidu endine esimees ja praegune aseesimees Margit Mutso ütles, et tal väga kahju, kui linnajuhid ei võta tuld ideest rajada linnavalitsuse uus hoone Admiraliteedi basseini äärde.

'Me näeme selles kohas kõige suuremat potentsiaali, kuhu uut linnakeskust arendada,' märkis ta. 'Kui raekoda ehitada Kadrioru poole, jääb see sinna üksikuks objektiks ning mingit aktiivset keskkonda sinna ei teki.'

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing