Põhinimekirjas tõusis enim Baltika

Peeter Teder 07. aprill 2006, 00:00

Tallinna börsi põhinimekirjas tõusis eile enim Baltika aktsia, mis kerkis 1 protsendi võrra ning maksis 223,75 krooni (14,30 eurot). Baltika aktsia käive ulatus 2,5 mln kroonini.

Rõivaste jaemüüja teatas eile ka oma märtsikuu müügitulemused. Üle 20-protsendine kasv on küll muljetavaldav, kuid umbes sellise kasvuga ollakse Baltika puhul juba harjunud. Kasvu võivad aasta jooksul suurendada uute poodide avamine Ukrainas. Seetõttu peaksid investorid Baltika aktsial silma peal hoidma. Kui firma suudab kasvu kiirendada, on tegu huvitava investeeringuga.

Suurima käibega oli börsil Tallinki aktsia, millega tehti tehinguid 48 mln krooni eest. Lõviosa käibest andsid plokktehingud, millest suurim oli 250 000aktsiane ja väikseimad 50 000-aktsiased. Suurtehinguid vahendasid Suprema ja Hansapank. Tallinki aktsia hind kerkis 0,7 protsenti ning maksis 71,50 krooni (4,57 eurot).

Tänane Äripäev kirjutab, et Tallinki juht ja omanik Enn Pant pole rahul aktsia madala hinnaga. Oma sõnul usub ta Suprema hinnasihti ja Citigroupi ostusoovitusse.

Aktsia hinna liikumise kommenteerimine börsifirma juhi poolt ei ole hea tava. Omaaegse börsi vapilooma Hansapanga omanikud ja juhid ei teinud seda isegi 1997. aasta börsikrahhi ajal. Selle asemel täitsid nad firma kasumiprognoose. Ka Tallinki omanikud peaksid oma tegudega tõestama, et tegemist on hea investeeringuga. Eks varsti saame näha, Tallinki majandustulemuste avalikustamine pole enam kaugel.

Enam kui miljonikroonise käibe kogusid veel Eesti Telekomi, Tallinna Vee, Baltika ja Harju Elektri aktsiad.

Eesti Telekomi käive ületas ka 10 mln krooni piiri, olles 14,7 mln krooni. Aktsia hind alanes 0,5 protsenti ning väärtpaber maksis 123,61 krooni (7,90 eurot).

Telekom liigub ilmselt tuumikomaniku TeliaSonera ostude inertsist. Ilmselt on osa keskmise suurusega aktsionäre leidnud, et väärtpaberi dividenditootlus ja hinna aeglane liikumine neid ei rahulda ning realiseerivad oma positsioonid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing