Skype'i loojad ostsid enamiku Oskandost

ÄP 11. aprill 2006, 00:00

Koos varasema osalusega kuulub nelja Skype'i taustaga eestlase loodud ASI grupile nüüd 57 protsenti ettevõttest.

Ambient Sound Investments on 2003. aastast tegutsev investeerimisettevõte, mille asutasid internetisuhtlusfirma Skype loomise juures olnud eestlased Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinn ja Toivo Annus.

Osaluse ost Oskandos on ASI teine tehnoloogiainvesteering - tänavu märtsis paigutas ASI 25 miljonit krooni Tartus asuvasse asuvasse kõrgtehnoloogiafirmasse Clifto.

ASI juhatuse esimehe Toivo Annuse sõnul aitab Oskando omanikeringi konsolideerimine ettevõtet jõulisemalt arendada. Peaeesmärkidena nimetas ta tootearendust ja uute turgude hõlvamist. "Kui seni pakkus Oskando sõidukite asukoha reaalajas jälgimist võimaldavaid lahendusi peamiselt Eestis, siis nüüd tahaksime võtta sihikule ka ülejäänud maailma," ütles Annus.

ASI omandatud vähemusosalused kuulusid riskikapitalist Allan Martinsoni ja arvutiettevõtja Aivar Paalbergi firmadele. Martinsoni sõnul müüs ta osaluse Oskandos, et keskenduda investeerimisele oma riskikapitalifondi MartinsonTrigon kaudu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing