PM: Loodussäästlikud pesupulbrid vallutavad peagi Eesti poed

12. aprill 2006, 08:06

Lähiajal saabuvad poodidesse pesupulbripakid, mis on harjumuspärasest märksa väiksemad, aga puhtaks teevad sama koguse pesu ja on ka loodussäästlikumad.

Kui seni on Eesti elanik harjunud rahasäästmise eesmärgil ostma koju suuri, kolme-, kuue- või üheksakiloseid pesupulbrikotte, siis lähinädalail asendub enamik neist kauplustes uute kompaktpesupulbritega, mis saavad pesu puhtaks kolmandiku vähema pulbrikogusega, kirjutab Postimees.

See tähendab, et näiteks praeguse kolmekilose koti asemel tuleb müügile kahekilone kott, millega saab pesta sama palju pesu puhtaks kui suurega. Hind jääb pesupulbritootjate andmetel samuti praeguse suurema pakiga võrreldavaks.

Rahvusvahelise seebi- ja pesupulbritootjate liidu (AISE) projekti koordinaator Siegfried Waldhör rõhutas, et tegemist ei ole lihtsalt kontsentreeritud pesupulbriga, mida kulub pesemisel vähem, vaid pulbrite koostist on muudetud ka keskkonnasõbralikumaks.

'Olulisim muudatus on see, et tarbija ei pea enam vaatama niivõrd pulbripaki suurust ja kilosid, kuivõrd seda, mitu masinatäit pesu selle pulbrikotiga pesta saab,' rõhutas Waldhör.

Praegune suur pesupulbripakk ja sama pesemisvõimsusega väiksem pakk ei ole Waldhöri sõnul võrreldavad, sest kemikaale on uues pesuvahendites vähem kui seni kasutatuis.

Et uued pulbrid jõuaksid Eesti turule, allkirjastasid eile tuntumad pesupulbritootjad Henkel, Procter Gamble, Reckitt-Benckiser, Unilever ja Mayeri Industries projekti 'Pese säästvalt' raames hea tahte memorandumi. Eesmärk on muuta pesemine mugavamaks ja vähendada kemikaalide mõju keskkonnale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing