Kaugliinide bussifirmad tõstavad hindu

ÄP 17. aprill 2006, 00:00

Viljandi bussiettevõte Mulgi Reisid tõstis kaugliinidel hindu eelmisel nädalal. Ettevõtte juhataja Madis Lepa sõnul kallines pilet nii Tartu kui ka Tallinna sõitjale 10 krooni võrra.

"On vajadus investeerida uutesse bussidesse, ent kaks teist põhjust on märksa suurema kaaluga," selgitas Lepp kallinemist. "Esiteks tõstsime veebruarist 15 protsenti bussijuhtide palku. Tavalistele tööinimestele on tegemist märkimisväärse palgatõusuga." Teise põhjusena tõi Lepp esile kütuse hinna tõusu.

Tallinna-Viljandi liinil on hinda 20 krooni võrra tõstnud Devori Reisid. "Otsustasime, et pigem tõstame korraga rohkem kui tihti viie krooni kaupa. Piletitulu kulusid ei katnud ja hinda võis nimetada sooduspakkumiseks," lausus bussifirma juhataja Margo Järvekülg.

Kaheksat bussifirmat koondava GoBusi juhatuse esimees Aivo Pärn ütles, et bussiturul alanud hinnatõus on tervitatav ning tema ettevõte läheb sellega kaasa. Kui suur hinnatõus GoBusi liinidel tuleb ning millal see juhtub, seda ei osanud Pärn veel öelda.

Sebel ei ole juhataja Riivo Seppari sõnul praegu hindu kavas korrigeerida. Siiski tunnistas Seppar, et hinnatõusu surve on üha kasvanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing