Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lapsed ärikaks, jumal hoidku!

Kertu Ruus 17. aprill 2006, 00:00

USA leht Washington Post avaldas hiljuti loo sellest, kuidas ameerika lapsed kevade tulles kodutänavatel limonaadi ja koogikesi müüvad. Õitsvate kirsipuude all käib igal aastal aina tihedam konkurents. Iga väike müüja peab mõtlema, kuidas teistest eristuda: kas reklaamida suuremaid topse, pakkuda autoaknast sisseulatamise teenust või lüüa madala hinnaga. Lapsed õpivad majanduslikult mõtlema ning tunnevad sellest rõõmu.

Miskipärast on mul aga tunne, et meil see mõte ei töötaks. Mitte, et kohta või ostjaid ei leiduks. Ei, meil on lihtsalt levinud mõtlemine, et selline asi rikub lapsed ära - õpetab neile raha lugemist, kasumi teenimist ja muid koledusi. Me räägime tõelistest väärtustest - ega taipa, et loome sellega endaga mitte toime tulemise kultuuri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing