Tartu hulgifirma loobus Saku lepingust

Väinu Rozental 20. aprill 2006, 00:00

"Saku Õlletehas lõi teenusehinna alla ja leidsime, et omahinnaga pole mõtet tööd teha," kommenteeris seni Lõuna-Eestis, Ida- ja Lääne-Virumaal ning Saaremaal Saku Õlletehase toodangut laiali vedanud Raini juhataja Toomas Raud. "Meile ei sobinud Saku Õlletehase maksmise uued põhimõtted."

Raua sõnul teenisid nad varem iga veetud toodanguliitri pealt. "Nüüd aga soovib Saku Õlletehas maksta päevaraha ja kilometraaži pealt, mis meie hinnangul pole efektiivne," selgitas Raud.

Saku Õlletehase teatel on ettevõte tõhustanud oma logistikasüsteemi. "Korraldasime süsteemi ümber selliselt, et nüüd komplekteeritakse kaup autodele juba Saku Õlletehases," kirjutas Saku Õlletehas elektronkirjas. "Valmissaadetised lähevad Tartusse, kus need klientidele kohale viiakse ning eraldiseisvat vaheladu me Tartus enam ei kasuta."

Saku Õlletehase kinnitusel lõpetasid nad Rainiga lepingu, sest soovisid saada senisest mõnevõrra kvaliteetsemat, soodsamat ja erinevamat lahendust. Saku Õlletehas küsis mitmelt transpordifirmalt pakkumisi ja valis välja Tallinnas asuva logistikafirma AA-Veotellimiskeskuse OÜ.

Raua sõnul oli Saku Õlletehas neile suuruselt teine klient Tartu Õlletehase järel. Aastas osutas Rain Saku Õlletehasele teenust 15 miljoni krooni eest, mis on veidi üle kümnendiku firma kaubanduskäibest. Raud ütles, et Saku Õlletehasega koostöö lõppemise tõttu nende äri seisma ei jää. "Lepingud on sõlmimisel kahe uue suure kliendiga," ütles Raud.

ASi A. Le Coq Tartu Õlletehas juhataja Tarmo Noobi sõnul on nende konkurent tekitanud vahetult enne hooaega endale huvitavad väljakutsed. "Väljakutsed selles mõttes, et kuidas hakkama saada, kui uus partner ei tunne võib-olla piisavalt turgu ja kliente," otsis Noop konkurendi tegemist kommenteerides hoolega sõnu. Noobi kinnitusel on nad Raini pakutava teenusega rahul.

AA-Veotellimiskeskuse juhataja Priit Rooba sõnul tunnevad nad Lõuna-Eesti turgu piisavalt hästi. "Meie oleme see firma, kes veab poole ETK kaubast laiali üle Lõuna-Eesti," rääkis Rooba. "Meie suureks kliendiks on ka Tartu Õlletehas - veame nende toodangut laiali Tallinnas."

ASis Rain töötab 134 inimest. Ettevõttele kuulub Tartus Kauburi kaubamaja ning äärelinnas komplekteerimisladu, samuti rendib Rain suurt pinda kaubanduskeskuses Sõrbrakeskus. Raini ainuomanik on Toomas Raud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56
Otsi:

Ava täpsem otsing