Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suprema väärtpaberitehingute kasum mitmekordistus

Annika Matson 25. aprill 2006, 00:00

Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas tegutsev Suprema teatas, et tulu teenustasudelt ulatus mullu 118,3 miljoni kroonini ning kasv oli 2,4kordne.

Aasta kokkuvõttes teenis Suprema 52,4 miljonit krooni kasumit, mis on ligi kümme korda enam kui aasta varem.

"Rekordiliste tulemuste ning kasvutempo saavutamist soosisid Euroopas kõige kiiremini kasvavad Balti riikide majandused ning Suprema meeskonna kogemused, mis võimaldasid leida ja efektiivselt kasutada investeerimisvõimalusi kõigis tegevusvaldkondades," ütles Suprema Securitiese juhatuse esimees Peeter Saks.

"Suprema nimele jääb 2005. aastast Baltimaade ajaloo suurim turutehing, Hansapanga 6,2 miljardi kroonise mahuga ülevõtmistehingu vahendamine. Ettevõtete rahanduse meeskond korraldas läinud aasta suurima ning Baltimaade ajaloos Eesti Telekomi ja Leedu Telekomi järel suuruselt kolmanda IPO - Tallinki avaliku esmapakkumise," ütles ta.

2005. aasta jooksul vahendas Suprema ligi 50% ehk 40 miljardi krooni väärtuses börsitehinguid kolmel Balti börsil, olles sellega suurim turuosaline. Ettevõtete rahastamise meeskond korraldas aastaga tehinguid kogumahus 10,5 miljardit krooni. Suprema hallatavate investeerimisvarade maht kasvas aastaga 2,5 miljardi kroonini.

Suprema gruppi kuuluv Baltimaade juhtiv riskikapitalifirma BaltCap Management tegi aasta jooksul üksteist uut investeeringut ning väljus nelja ettevõtte omanikeringist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing